Russkaja

Russkaja
hyves_bwtwitter_bwfacebook_bwmyspaceyoutube_bwwebsite_bw

russkajalogo
Russkaja is een buitengewoon unieke Russische-Balkan-Ska groep. Russkaja trekt regelmatig duizenden mensen naar hun optredens in hun thuisland Oostenrijk. Maar ach, wat is nou het thuisland van een groep met een Russische zanger, een Hongaars-Brits-Oostenrijkse drummer, een Duitse violist (met een Russische naam), een Oekraïense bassist genaamd "Miller", een trompettist en een saxofonist die meer Oostenrijks zijn dan je je kunt voorstellen en een gitarist van een familie van musici die zo sterk geassocieerd zijn met Wenen, dat zij zouden moeten worden vermeld in toeristisch gidsen.

Bovendien is Russkaja een band die 200 dagen per jaar op tour is, van oost naar west, van noord naar zuid. Iedereen die ooit een show van Russkaja heeft bijgewoond, weet dat deze groep maar één echt thuis heeft en die plaats is: op het podium.

De naam Russkaja staat voor; "Russ" als in Russische nachten, Russische ziel, Russische wodka. "Ska" voor het ritme dat je benen dwingt om te dansen en "Ja" voor een positief geluid. Want een "Nee" wordt niet aanvaard, tenminste niet op de dansvloer. Of het nou is voor 50 nieuwsgierige studenten uit Oost-Duitsland of 30.000 enthousiaste fans op grote festivals, Russkaja roept altijd dezelfde onweerstaanbare reactie op bij het publiek: springen, hossen, dansen, zingen, juichen, klappen, vanaf het eerste nummer tot aan het dampende einde.

Info

  • Land: (AT/RUS)
  • Beschikbaar: Gehele jaar
© 2009 Boombax | site by Joomla webdesign