Joggo & the Revolution Warriors

Joggo & the Revolution Warriors

joggologo_copy

Met Joggo & the Revolution Warriors is Nederland sinds kort een geweldige reggaeband rijker. Joggo heeft namelijk afgelopen jaren zijn naam in de internationale reggae-scene al weten te vestigen met verschillende reggae-hits. En zijn nieuwe backingband, the Revolution Warriors bestaat uit zeer ervaren muzikanten die o.a. grote reggae-artiesten begeleidt hebben. Samen vormen ze dus dé nieuwe reggae-sensatie van de lage landen, die klaar is om de wereld te veroveren met meesterlijke vocalen en moddervette reggaegrooves.

Joggo werd geboren op 29 oktober 1980 in Amsterdam als Jurgen Orville Seedorf. Hij had al van kleins af aan een grote passie voor muziek en een passie voor voetbal.

Jurgen Seedorf moest noodgedwongen eind 2011 een punt achter zijn voetballoopbaan zetten. Het jongere broertje van Clarence Seedorf was o.a. actief in de jeugd van Ajax en Real Madrid. Later maakte hij zijn opwachting in de eerste elftallen van onder meer RKC Waalwijk en De Graafschap. Vanwege gezondheidsproblemen achtte de 31-jarige middenvelder het niet langer verantwoord voluit te gaan als topsporter.

Maar gelukkig beschikt Jurgen Seedorf naast voetbal over nog een ander groot talent, muziek. Hij bleek een zeer goeie zanger met een erg mooie stem en zelfs een begenadigd songwriter te zijn.

Vanaf 2008 wist hij daarmee als solo-artiest met diverse mixtapes, het album ‘Modern Rockers Vol 1’ en enkele succesvolle singles in een rap tempo al de oren van de internationale reggaescene te spitsen. Joggo domineerde wekenlang de internationale reggae charts met het nummer ‘Beware’. In 2011 bracht Joggo het album ‘Modern Rockers - Volume 1’ uit, dat ook vrijwel direct een internationaal succes werd. De single ‘Peace and Love’ werd zelfs een grote hit in o.a. Hawaii. In de voorliggende periode lag de focus echter nog vooral bij het voetbal, maar daarin is nu voorgoed verandering gekomen.

Joggo heeft inmiddels al diverse optredens op grote festivals op zijn naam staan, zoals de grootste reggaefestivals Summerjam en Reggaejam in Duitsland, Future Reggae Ruigoord, Keti Koti festival en het Zwarte Cross festival. Daarnaast heeft Joggo voorprogrammas verzorgd voor reggae grootheden als Ijahman, Turbulence, Midnite en Stephen Marley.

Op 1 augustus 2012 bracht Joggo de single Private Performer uit en deze stond binnen een week op nummer 1 in de Itunes top 200 Reggae charts. Hierop volgden optredens bij verschillende radio-programma;s, waaronder FunX en een succesvol live-optreden bij Giel Beelen in de ochtendshow op 3FM.

Joggo is op dit moment druk bezig met het opnemen van zijn nieuwe album 'Concious Love' dat al gedeeltelijk in Berlijn is opgenomen met de muzikanten en musical-director van wereldster Shaggy. Joggo produceert dit album samen met Michael Fletcher die verantwoordelijk is voor de muziek van Shaggy.

Kortom, spanning en sensatie, interessante ontwikkelingen in de reggae-scene. Joggo & the Revolution Warriors gaan nog veel van zich laten horen en staan garant voor een geweldige live show, waarmee ze hopen reggae-liefhebbers een groot plezier te doen..

 

Komende shows:

Info

  • Land: (NL)
  • Beschikbaar: gehele jaar

Related Video

Dim lights
© 2009 Boombax | site by Joomla webdesign